Предах пред нови поплавни талас

2972377_morava-t
Водостаји стагнирају, али надлежни упозоравају на нови поплавни талас у наредна два дана. Село Ђунис, код Крушевца, више није угрожено од повећања нивоа Јужне Мораве.
Ванредна ситуација због поплава на снази је у 10 општина у Србији. У другим деловима земље, после поплава, грађани се боре са последицама, одронима и клизиштима. Водостаји у већем делу поплављених подручја у Србији стагнирају, или опадају. Ипак, надлежни упозоравају да опасност још није сасвим прошла, јавља репортер РТС-а из Крушевца.
Село Ђунис, код Крушевца, више није угрожено од повећања нивоа Јужне Мораве, чији је водостај од јуче опао за 30 центиметара.
Вода се повлачи из поплављених дворишта, нема је више на магистралног пута Ђунис-Делиград који је поново отворен за саобраћај, док је локални пут Ђунис – Мрзеница и даље затворен. На лицу места и даље дежурају припадници Ватрогасно спасилачких јединица и Полицијске управе Крушевца са четири возила.
Подручјима са којих се повуче вода, прете клизишта, упозорава Влада, која је предложила и конкретне мере за што бржу санацију штете.
У што краћем року требало би да се обнови уништена инфраструктура или да се оспособе алтернативни путеви до одсечених подручја.
Становништву је обезбеђена здравствена заштита, како би се спречиле евентуалне епидемије пошто се вода повуче.