Председништво СНС-а једногласно за изборе

Predsednistvo-SNS
Предлог о расписивању ванредних парламентарних избора, једногласно подржан на седници Председништва СНС-а. Нисам желео да прихвати понуду Ивице Дачића да буде премијер без избора, рекао лидер напредњака Александар Вучић и додао да ће избори бити одржани 16. марта.
Председништво СНС једногласно је подржало предлог о расписивању ванредних парламентарних избора, саопштио је лидер напредњака Александар Вучић, после седнице.
Избори би према Вучићевим речима требало да буду одржани 16. марта. Вучић се нада да ће напредњаци од грађана Србије добити, како се изразио, пун мандат.
„Наша жеља (да се одрже ванредни избори) подстакнута је чињеницом да верујемо да Србија може брже, више и боље и да промене не могу да чекају. Немамо ни секунд за губљење, јер људи тешко живе, млади немају посао“, рекао је Вучић.
Вучић је оценио да је Влада Србије урадила много добрих ствари, попут борбе са организованим криминалом и корупцијом, преговорима са Европском унијом, а као њен позитивне тековине навео је и заустављање раста незапослености и одржавање курса динара.
Говорећи о досадашњим коалиционим партнерима, Вучић је рекао да никако не би могао да каже да је Ивица Дачић био лош премијер, али да су постајала одређена ограничења и атмосфера у друштву која је спречавала да се у реформе иде и брже.
Он је навео да је од Дачића имао понуду да буде премијер без избора, али да то није желео да прихвати, јер за тако нешто треба да се пита народ и јер је желео да од грађана добије подршку за визију Србије коју има.
Лидер напредњака није желео да прича о могућим коалицијама, већ је оценио да је прво битно да народ каже своје на изборима, али је навео да ако добије мандат, планира да „уједини што више људи“, како би се решили нагомилани проблеми у Србији.
Вучић је рекао да ће сутра или прекосутра разговарати са председником СДПС Расимом Љајићем о евентуалној предизборној коалицији и додао да је са њим имао добру сарадњу и да се нада да ће се та сарадња и наставити.
Говорећи о тиму напредњака за Београд, Вучић је рекао да данас о томе није било речи на Председништву странке, али да ће СНС свакако имати најјачи тим за Београд.
Он је навео и да очекује поверење Београђана и додао да град није био боље очишћен и функционисао, као и да снег у јануару није изненадио службе у главном граду.
Када је реч о важним државним пословима, он је рекао да се преговори у Бриселу о односима Беогарда и Приштине настављају већ у понедељак, а да очекује да у Србију од 26. фебруара до 13. марта стигне и мисија Међународног монетарног фонда.
Вучић је рекао да очекује да ће парламентарни избори бити организовани и на Косову и Метохији, као и сваки пут до сада.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com