Председништво СНС о реконструкцији

sns-t
На седници Председништва СНС-а биће разматрана кадровска решења за предстојећу реконструкцију Владе, као и досадашњи учинак министара те странке.Како је Танјугу речено у СНС, седница је заказана за 10 сати и биће одржана у седишту странке.
Партијски врх СНС разговараће о учинку својих министара, државних секретара и државних функционера, а идућа седмица требало би да буде кључна за договор о персоналним решењима у Влади Србије.
Иако министри за сада углавном поручују да су спремни на то да њихов рад буде оцењиван, али и да су задовољни како су у протеклом периоду радили, лидер напредњака Александар Вучић указао је да ће реконструкција бити темељна и озбиљна у тој мери да ће поставити стандард за све будуће владе.
Вучић је упозорио да је тешко пронаћи оне који ће признати да нису добро радили и да је због тога неопходно да се поставе објективни критеријуми за оцену рада министара и истовремено истакао да очекује напорну седницу Председништва.
Премијер Ивица Дачић рекао је да би до 14. јула требало да буду утврђени програмски циљеви и принципи на којима ће почивати реконструисана влада, а до 21. јула позната и кадровска решења.
Према ранијим изјавама министара и других актера, до сада није било разговора о промени коалиционог споразума.