Преломни тренутак за Србију

Dacic-T
Одлуке које доноси садашња Влада су тешке, али без ове Владе оне никад не би биле донете, рекао је премијер и лидер СПС-а Ивица Дачић. Србија се налази у преломном тренутку када треба да одлучи хоће ли ићи напред или ће остати талац својих митова и недостатка храбрости, поручује Дачић.Председник Владе Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић рекао је да се Србија данас налази у једном преломном тренутку кад треба да одлучи хоће ли ићи напред или ће остати талац својих митова и недостатка храбрости да се овај народ поведе напред.“Они који су водили ову земљу раније, имали су алибије за све што нису хтели да раде, попут неправедне међународне заједници и слично. Због тога смо дошли до тога да би сада Албанија и Косово били чланови Европске уније, а ми би и даље да славимо своје поразе“, рекао је Дачић на завршној конвенцији изборне коалиције СПС-ПУПС-ЈС-УРС на локалним изборима 26. маја у Косјерићу.
Он је навео и да су одлуке које доноси садашња Влада тешке, али да без ове Владе оне никад не би биле донете, јер су се други плашили пада рејтинга код народа због непопуларних мера.
Није лако доносити тешке одлуке када вас оптужују да сте издали националне интересе, који су увек били изговор за нечињење. Ми само хоћемо да поведемо Србију правим путем и од ње направимо земљу која ће јасно свету рећи шта хоће и коју ће ова Влада чврсто и одлучно повести напред, поручио је Дачић.
Лидер социјалиста нагласио је да без јаке и у свету поштоване, нема ни велике Србије, која је потребна да би се одбранили Косово и сачувао српски народ свуда где живи.
„Изгубили смо у рату Косово, али дајте да победимо у миру. Тешко је данас разговарати са свима који постављају пред нас услове, али ми нећемо одустати од тога да Србији буде боље“, поручио је Дачић.
Лидер социјалиста подсетио је и да Србији фали јединства „кога је мало“ као и осећаја за правду и систем једнаких шанси за све, што по Дачићу, подразумева и децентрализацију Србије.
Мој посао је да у Србији у наредном периоду основно питање буде -како да се живи боље – а бољег живота нема без инвестиција и нових радних места.
Ова Влада неће водити политику нити смањивања, нити замрзавања пензија, али морамо и запослити младе људе од којих је сваки други у земљи незапослен. Стопа незапослености у Србији достигла је 25 одсто и нове инвестиције су једини спас, рекао је лидер социјалиста.
Он је мештанима Косјерића поручио да Србија заслужује боље и да ова Влада ради све да она постане јака, уважена, поштована земља која ће бити лидер у региону.
На завршној конвенцији говорили су и лидер ПУПС-а Јован Кркобабић, лидер Јединствене Србије Драган Марковић-Палма и потпредседница УРС-а Верица Калановић.
Пре конвенције Ивица Дачић је у својству председника Владе и министра унутрашњих послова посетио је полицијску станицу у Косјерићу.