Приведен Предраг Бубало

Predrag-Bubalo-t4
Бивши министар за привреду Предраг Бубало и још седам особа приведени због малверзација приликом приватизације Луке Београд. Они се терете да су оштетили буџет за најмање 5,7 милиона евра.Припадници Радне групе Управе криминалистичке полиције привели су бившег министра за привреду Предрага Бубала, који је потом саслушан. Приведени су и некадашњ директор Агеније за приватизацију Миодраг Ђорђевић и још шест особа због сумње да су приликом приватизације Луке Београд оштетили буџет Републике Србије за најмање 5,7 милиона евра.Тужилац Миљко Радисављевић изјавио је да ће вечерас бити саслушане још три особе, док ће остала саслушања бити завршена у суботу.
Та компанија је продата 2005. године фирми „Ворлдфин“ у Луксембургу, чији су власници Мирослав Мишковић и Милан Беко.
Поред Предрага Бубала и Миодрага Ђорђевица, приведени су и бивши функционери Агенције за приватизацију Горан Мрђа и Алексеј Мисаиловић, некадашњи директор Акцијског фонда Александар Грачанац и његова сарадница Јасмина Драгутиновић и бивши директори Луке Београд Мирослава Дробац и Душан Косовац.
На место вршиоца дужности директора Луке Београд именована је Слободанка Копривица.
Директор полиције Милорад Вељовић саопштио је да је чињењем, нечињењем и разним другим радњама, пре свега злоупотребама омогућено да пакет државних акција „у износу од негде 41 одсто буде продат на тржишту, односно на берзи знатно ниже од реалних цена“.
Некадашњи министар Предраг Бубало осумњичен је да је знао да је књиговодствена вредност акција Луке, која је коришћена као критеријум за утврђивање продајне цене, испод реалне вредности.
Током јуна и јула 2005. године обавештен је о прелиминарним проценама вредности имовине Луке који су указивали на знатно већи износ од књиговодствених 479 динара по акцији, утврђених још 1998. године.
И поред тога није наредио стручним службама да преиспитају одлуке и налоге Агенције за приватизацију и Акцијског фонда за продају акција.
Фирма „Ворлдфин“ Мирослава Мишковића и Милана Бека купила је крајем септембра 2005. године 40,88 одсто државних акција по цени од 800 динара по акцији.
Према процени Института економских наука из истог месеца, вредност једне акције била је 1.072 динара. Држава је тако продајом скоро 1.750.000 акција оштећена за најмање 5,7 милиона евра.