Приведен функционер Двери

policija-auto-tЈедна особа приведена због због ремећења јавног реда и мира, на маргинама прославе годишњице Церске битке. Није било вербалног сукоба између приведеног и премијера Ивице Дачића. Приведени Славиша Милетић, од раније познат полицији, је иначе функционер Покрета Двери.Приликом обелeжавања годишњице Церске битке, на маргинама прославе дошло је до ремећења јавног реда и мира, због чега је приведен Славиша Милетић, речено је РТС-у у МУП-у.
У МУП-у кажу да тај догађај није утицао на одвијање прославе, и након утврђивања идентитета Милетића, он је пуштен.
Поводом натписа у медијима, да је било вербалног сукоба са премијером Ивицом Дачићем, полиција истиче да та особа није била у контакту са премијером, нити је било икаквог вербалног сукоба.
Наводе о сукобу премијера и грађанина одбацио је и председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић.
Славиша Милетић је од раније познат полицији. Има пет прекршајних пријава због ремећења јавног реда и мира које су у поступку, док је за дрско и безобзирно понашање правоснажно осуђен.
Агенције Фонет раније данас је пренела саопштење Покрета Двери у којем се наводи да је члан руководства тог покрета Славиша Милетић ухапшен на прослави годишњице Церске битке због вербалног сукоба са премијером Србије.
„Милетић се обратио Дачићу као издајнику Косова и запитао га како га није срамота да долази на значајна историјска места српског народа, која симболишу херојство и борбу за слободу“, наводе Двери.
Двери су такође навеле да је уместо Дачићевог одговора, уследила реакција полиције која је привела Милетића и „на тај начин послала јасну поруку да Србија клизи у диктатуру“.
„Захтевамо хитно пуштање на слободу ухапшеног Славише Милетића, а полицију подсећамо да њена улога није да прогони грађане који говоре истину већ да заштити државу од издаје и кршења уставног поретка“, истичу Двери у саопштењу.