Пронађен дрон са утакмице

Stefanovic
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да је пронађен дрон којим је застава такозване „Велике Албаније“ спуштена на стадион током утакмице репрезентација Србије и Албанија. Истрага показује да је план албанске стране био да изазову нереде, наводи Стефановић.
Небојша Стефановић је истакао „да све чињенице у вези са истрагом политичке провокације и истицања заставе на фудбалској утакмици репрезентација Србије и Албаније указује да је искључиви кривац албанска страна која је тиме желела да испровоцира српске навијаче“, преноси Танјуг.
Стефановић је навео и да је „очигледно да им је план био да изазову нереде на стадиону“, а да изјаве челника албанске Владе указују да су знали да се таква провокација спрема, „јер они у потпуности оправдавају понашање свих лица која су у томе учествовала“.
„Ако Албанија мисли да су европске вредности, вредности такозване ‘Велике Албаније’ онда Република Србија ни по коју цену не може да их дели, зато сматрам да они нису довољно зрела држава да се прикључи европској породици“, наглашава Стефановић.
Министар унутрашњих послова је додао и да је полиција пронашла дрон који ће бити упућен на вештачење како би се одредио произвођач, као и где је купљен, саопштио је МУП.
Стефановић је нагласио и да ће МУП доставити комплетан извештај надлежном тужилаштву након чега ће државни органи одредити даље кораке, прецизира се у саопштењу.