Путин долази у Србију

3224042_putin-t
Владимир Путин намерава да посети Србију поводом обележавања 70. годишњице ослобођења Београда од фашизма, рекао шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на прес-конференцији у оквиру Генералне скупштине УН.
Путин ће, како јавља Раша тудеј, учествовати у манифестацијама поводом јубилеја, преноси Танјуг.
„С пијететом се сећамо тог рата, нашег борбеног братства са Србима и другим народима Европе. То ће бити централни свечани догађај посете – учешће у пригодним манифестацијама у главном граду Србије“, рекао је руски министар иностраних послова, преносе РИА Новости.
Путин ће, рекао је Лавров, током посете размотрити заједничке пројекте две земље, пренела је агенција.
„Несумњиво, имамо врло озбиљан списак заједничких пројеката – економских и инвестиционих. Има шта да се разматра и сагледа, какви се допунски задаци могу издати ради даљег продубљења нашег партнерства“, навео је Лавров.
Москва се нада да ће Београд у односима са Европском унијом постићи такав договор који неће наносити штету узајамним односима, наводи Раша тудеј на својој интернет страници.
Премијер Александар Вучић рекао је раније да очекује да ће на прославу 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату доћи и руски председник Владимир Путин.
На јучерашњој конференцији за новинаре у Влади Србије, Вучић је рекао да ће свечаност бити одржана у четвртак, 16. октобра, и да ће присуствовати бројни високи званичници.