Радно и током празника

Radnici-t
Већина грађана спојила је првомајске са ускршњим празницима и отишла на мини-одмор, али има и оних којима су сви дани у календару радни. Многи трговци откључали су радње како би избегли минус у каси.Мини-одмор због спајања првомајских са ускршњим празницима, не значи много онима којима су сви дани у календару радни. Међутим, они се надају да ће им се рад за време нерадних дана исплатити.Многи трговци откључали су своје радње и за празнике како би избегли минус у каси. Продаја је, кажу, слабија него обично, али криза не опрашта слободне дане.
Трговац из Београда Емилија Муршић сматра да имамо превише празника, превише нерадних дана.
„Сматрам да као и остале земље треба да се трудимо да једноставно радимо што више да би стекли што више финансијских могућности, значи да можемо себи да приуштимо све остале ствари које су нам потребне“, каже Муришић.
„Наравно да иде мало слабије него пре празника, али с обзиром на то да је оволика криза ни пре празника није било ништа посебно“, каже трговац из Београда Марија Белушевић.
И купци су задовољни, јер их празници неће спречити да купују. Многима одговара то што је сада мања гужва.
У Чачку рокови не дозвољавају одмор ни ноћу. У Тунелу код Брђана 2. мај је као и сваки други радни дан.
Радник грађевинског предузећа „Планум“ каже како се ради непрекидно у три смене. Због технологије и због самог поступка, радови се одвијају непрекидно, и нема везе што је празник.
Чишћење градова широм Србије почело је рано јутрос. Излетницима у Крушевцу комуналци су јуче поделили 1.000 еко-кеса. Упркос томе, на депонију су однели више од седам тона отпада. И на Кошутњаку се чистило, јер, како кажу хигијеничари, грађани нису почистили ђубре иза себе.
Радници ЈКП „Градска чистоћа“ у Београду жале се да су грађани ове године за собом оставили смећа као никада до сада и да ђубрета има где год се окренете.
За неке одмора нема ни у наредним данима.