Размена официра за везу

Pavicevic
Београд и Приштина размениће у подне официре за везу, када ће Дејан Павићевић стићи у Канцеларију ЕУ у Приштини, а Љуљзим Пеци у Мисију ЕУ у Београду.Дејан Павићевић одлази данас у Канцеларију ЕУ у Приштини а Љуљзим Пеци у Мисију ЕУ у Београду чиме ће Београд и Приштина и званично разменити официре за везу чији је основни посао рад на спровођењу бриселског споразума.Њихов задатак ће бити да олакшају комуникацију у оквиру имплементације споразума.
Дејан Павићевић је уочи одласка у Приштину рекао да је његове дужности јасно дефинисала Влада Србије и да ће првенствено радити на спровођењу бриселског споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.
„Имам врло јасне инструкције од стране владе и ја ћу се тих инструкција држати све у циљу боље имплементације и стварање бољих услова за живот Срба на Косову и Метохији“, рекао је Павићевић.
Првог радног дана у Приштини Павићевић ће одржати низ састанака са званичницима из Канцеларије високог представника ЕУ и Еулекса а слично се очекује и у Београду где би Љуљзим Пеци требало да се састане са званичницима из Мисије ЕУ.