Реконструкција, УРС није препрека

Dinkic-tv
УРС спреман да замени министре уколико коалициони партнери то предложе и образложе, рекао лидер те партије Млађан Динкић. Уједињени региони Србије неће мењати министре, али су спремни да промене 15 фукнционера, поручио Динкић и истакао да његова партија неће бити препрека реконструкцији.„Не тражимо апсолутно ништа од коалиционих партнера и нудимо им све што желе“, рекао је Динкић новинарима после седнице Председништва УРС-а.
Председништво ће, навео је Динкић, предложити Главном одбору УРС да буде замењено 15 државних функционера, који не могу да прате ритам промена.
„Председништво је закључило да су Сузана Грубјешић и Верица Калановић добро радиле свој посао“, рекао је Динкић.
Лидер УРС-а је казао да се Сузани Грубјешић отварају сва врата у свету, а да је Верица Калановић направила „чудо у свом ресору“.
Он је напоменуо да га је Председништво странке овластило да са коалиционим партнерима разговора о спровођењу реконструкције владе и да очекује да ће Главни одбор те странке у недељу то и потврдити.
„Спремни смо да будемо оцењени од других. Нажалост ова влада нема опозицију и само јавност може да буде критеријум за то како је ко радио“, рекао је Динкић.
Упитан шта ће учинити ако лидер напредњака Александар Вучић каже да, на пример Калановићва мора да оде са места министра за регионални развој, Динкић је одговорио да ће то бити учињено уколико Вучић детаљно образложи тај захтев.
„Ако Вучић каже да је Верица Калановић направила неку аферу, упропастила државни новац или није добро обављала послове, а моји министри су направили чудо, онда ће она отићи сама. Резултати рада и поштен приступ, као и ко је и колико закона припремио, морају бити критеријуми“, рекао је Динкић.
Он је рекао и да нема забрањених тема ни када је реч о подели његовог ресора, односно Министарства финансија и привреде, и још једном указао да се о свему може разговарати искључиво на бази критеријума.
На питање да ли искључује могућност изласка из владајуће коалиције, Динкић је одговорио да о томе одлучују коалициони партнери.
Они су нас у владу позвали, они могу да одлуче да наставе да раде без нас, ако желе. Ми нисмо ти који смо инсистирали да уђемо у владу. Напротив, они су нас вукли за рукав. Можда су променили мишљење, то поштујемо. За сада нам тако нешто нису рекли, додао је Динкић.
Он је рекао да је на седници Председништва било много самокритике, али и критике од стране других чланова председништва странке.
Лидер УРС-а је прецизирао да су га критиковали да је сувише мек у успостављању финансијске дисциплине и да су у томе били у праву.
„Сада сам оштрији, па се резултати виде“, рекао је Динкић.
Лидер УРС-а је закључио да је суштина реконструкције да грађани, али и сви региони добију више и да Србија иде напред.
Седница Председништва Уједињених региона Србије одржана је данас и на њој су разматране две теме, реконструкција Владе и организациона питања у странци.
Седници Председништва, која је трајала скоро четири сата присуствовали сулидер УРС-a Млађан Динкић, заменик председника УРС Верољуб Стевановић, као и функционери странке Сузана Грубјешић, Верица Калановић, Бошко Ничић, Мирослав Чучковић, Владимир Илић, Предраг Марковић.