Светска бронза за Ивану Шпановић

Ivana-T
Ивана Шпановић је освојила бронзану медаљу у скоку у даљ на Светском првенству у Москви. Српска атлетичарка је до великог успеха, највећег на Светским првенствима у историји наше земље, стигла прескочивши шест метара и 82 центиметра. „Дошао је и мој дан. Ово је историја. Моја земља је много уложила у мене и ја сам јој то вратила на најбољи могући начин“, рекла је Шпановићева.Шпановићева је најбољи резултат у финалу постигла у петој серији скочивши шест метара и 82 центиметра, што је уједно и нови национални рекорд Србије.
Претходни рекорд такође је држала Шпановићева. Постављен је 2010. године у Београду, а износио је шест метара и 78 центиметара.
Златну медаљу освојила је Американка Бритни Рис, која је скочила седам метара и један центиметар, док је сребрно одличје освојила Блесинг Окагбаре из Нигерије скочивши само два центиметра мање.
Успех српске атлетичарке посебно добија на значају када се зна да је, све до недавно, имала великих проблема са повредом.
Дошао је и мој данИвана Шпановић је рекла, након великог успеха и освајања бронзе у скоку у даљ на Светском првенству у Москви, да је на најбољи могући начин вратила дуг Србији.
„Дошао је и мој дан. Ово је историја. Моја земља је много уложила у мене и ја сам јој то данас вратила на најбољи могући начин. Веровала сам све време у успех. Хвала свима на подршци“, изјавила је Шпановићева.