Скупштина, дан за гласање

parlament t
У Скупштини Србије је дан за гласање – посланици гласају о новим законским решењима о железници и правима пацијената. Након тога, парламентарци ће расправљати о пореским законима.Посланици републичког парламента гласаће данас о новим законским решењима о железници и правима пацијената, након чега ће прећи на дебате о пореским законима.Парламентарци ће се најпре изјаснити о Предлогу закона о железницама, а затим и о новим решењима о правима пацијената и о заштити лица са менталним сметњама.
Посланици ће гласати и о предложеним решењима о објављивању закона и других аката, као и изменама Законика о кривичном поступку који је предложио опозициони клуб СПО–ДХСС.
Гласаће се и о Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у Мисији ЕУ у Малију, извештају скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, као и потврдјивању неколико медјународних споразума.
Посланици ће потом прећи на нову седницу и дебату о изменама закона о порезима на имовину, о добити правних лица, о доприносима за обавезно социјално осигурање и порезу на доходак грађана.
На дневном реду те седнице је 10 тачака, међу којима су и измене о пореском поступку и пореској администрацији и о акцизама, које је поднела Влада Србија.
Пред посланицима ће се наћи и потврђивање неколико споразума, међу којима и оног између влада Србије и Руске Федерације о одобрењу државног финансијског кредита Србије.