Скупштина прати динамику рада Владе

3176723_maja-gojkovic-t
Србија се налази на путу реформи, зацртани су циљеви да се држава политички и економски реформише, а парламент прати динамику рада Владе, рекла је председница Скупштине Србије Маја Гојковић.
Маја Гојковић је за РТС истакла Владу и Скупштину као два „мотора“ реформи.
„У читавом мандату парламента очекује нас велика динамика и вредан рад, Србија се налази на путу реформи, а да бисте све реформе спровели морате да радите вредно“, рекла је Маја Гојковић.
Када је реч о избору нвог министра привреде, за кога је предложен Жељко Сертић, Гојковићева је објаснила да Скупштина усаглашава термине са премијером и вицепремијером који једини могу да предсатвљају Владу приликом предлагања министара.
Рекла је да очекује да би министар привреде могао да буде изабран на некој од седница следеће недеље.
Скупштина Србије данас почиње осмо ванредно заседање. На дневном реду су Предлози закона о промету непокретности, о оверавању потписа и измене Закона о судским таксама и здравственој заштити.
Маја Гојковић је подсетила да је Влада обећала да ће Скупштина у септембру добити ребаланс Буџета и још једном је истакла да је парламент спреман да прати динамику рада Владе.
Говорећи о посети Турској, где је била на инаугурацији председника Реџепа Тајипа Ердогана, Маја Гојковић је рекла да је Турска велика држава.
„Нама је важно да Турска настави да инвестира и да ми можемо да пласирамо и инвестирамо код њих“, навела је Гојковићева.