Специјалци чувају министра пољопривреде

hrvatska-policija-t
Породичну кућу хрватског министра пољопривреде Тихомира Јаковине чувају специјалци. Неки ратари прете да ће испред министрове куће истрести фекалије, пошто није договорена исплата преосталог дела подстицаја и боља откупна цена пшенице.Ова претња пољопривредника упућена је пошто је њихов разговор са министром о исплати преосталог дела подстицаја и бољој откупној цени пшенице завршио неуспехом.
Портпаролка Полицијске управе бродско-посавске Ката Нујићрекла је да напада или претњи по живот није било, а полиција је одлучила да поступи превентивно како се не би догодило нешто нежељено“, рекла је , пренели су хрватски медији.
Нујић је објаснила да се полиција испред министрове куће налази из безбедносних разлога и да до сада није било никаквих изгреда ни интервенције полицијских службеника.
Председник Координације сељачких удружења Славоније и Барање Драгутин Дукић рекао је да не одобрава претње министру и његовој имовини.
„Једно је министар, а друго његова породица и имовина. Увек ћу подићи свој глас против министра када ради противно интересу сељака и пољопривреде, али у његову породицу и приватну имовину никако се не сме задирати“, рекао је Дукић.