Србија и Црна Гора, заједнички европски пут

Djukanovic-Dacic-v-t1
Односи Србије и Црне Горе иду узлазном линијом, а у будућности би требало јачати заједничке интересе, оценили су Ивица Дачић и Мило Ђукановић у Бечићима. Дачић је после сусрета рекао да су разговарали и о могућности да две владе одржавају заједничке седнице.Србија и Црна Гора деле заједничке европске циљеве, а односи две државе су изузетно добри и иду узлазном путањом, сагласни су премијери Ивица Дачић и Мило Ђукановић.Односи две земље иду узлазном линијом, а у будућности би требало форсирати заједничке интересе, оценили су премијери после сусрета у Бечићима.
Дачић је новинарима у Бечићима казао да су односи Црне Горе и Србије релаксирани од неких проблема који су били присутни у претходном периоду.
„Мислим да су односи између Црне Горе и Србије релаксирани од неких проблема који су били присутни у претходном периоду и да можемо очекивати да ће међусобни односи бити све ближи и чвршћи у наредном периоду“, истакао је Дачић.
Дачић је додао да је са црногорским премијером разговарао и о заједничким пројектима, као и искуствима везаним за европске интеграције и међусобној подршци како би две државе што пре постале чланице ЕУ.
„Разговарали смо и о идеји да се годишње одржавају заједничке седнице две владе, једном у Србији, а једном у Црној Гори, са жељом да јачамо наше заједништво и пријатељство, односно да радимо у интересу наших градјана. То значи да оно око чега се можда не слажемо не буде приоритет у нашим односима, већ да тражимо тачке које ће нас све заједно водити напред“, рекао је Дачић.
Председник Владе Србије је казао да је током сусрета са Ђукановићем договорено да у септембру званично посети Црну Гору.
Дачић и Ђукановић учествују на Самиту 100 бизнис лидера региона, који се одржава у том црногорском приморском месту. Премијери ће говорити сутра на главном панелу под називом „Договор за ново доба“.