Србија и Црна Гора окренуте будућности

Untitled-3
За неколико година Србија и Црна Гора ће истовремено ући у Европску унију, уверен је Александар Вучић. Вицепремијер је оценио да су несугласице две земље по страни јер су се окренуле будућности и интересима грађана.„Гледамо да једни другима помогнемо, да учимо на лошим искуствима, да не правимо исте грешке. Чини се да ћемо ићи истом трасом. Надам се – у најбољем смислу – да ћемо наредних година заједно дочекати чланство“, рекао је Вучић у интервјуу Радио-телевизији Црне Горе.
Вучић је оценио да су несугласице Црне Горе и Србије по страни јер су се окренуле будућности и интересима грађана.
Предстојеће посете премијера Србије Ивице Дачића Подгорици и узвратну посету црногорског премијера Мила Ђукановића Београду, Вучић види као прилику за договор о сарадњи у конкретним пројектима.
„Некадашње разлике и политичка трвења оставили смо по страни. Гледамо у будућност и покушавамо да нађемо најбоља решења“, рекао је Вучић.
Изразивши задовољство сарадњом с Подгорицом и у сузбијању организованог криминала, Вучић је указао да та сарадња може бити боља.
Поводом недавних изјава лидера опозиционог Покрета за промјене (ПЗП) Небојше Медојевића који је Вучића оптужио за „издају државних интереса Србије“ и за мешање у унутрашња питања Црне Горе, Вучић је рекао да је Медојевић „неодговоран појединац“ и истакао да његове изјаве не могу угрозити добре односе Србије и Црне Горе.
Вучић је поновио да Дарка Шарића никада није видео, нити је са њим икада разговарао и да стога не зна шта то значи у том смислу у коме је Медојевић говорио.
„Нико више од мене на кугли земаљској не тражи више и не жели више да види Шарића иза решетака“, рекао је Вучић.
Плаши се, како је казао, да неки људи покушавају да униште односе Србије и Црне Горе због личних политичких интереса и да им за то неко од тајкуна даје новац.
„Да ли је то Мишковићев новац или неког другог, то у овом тренутку не могу са сигурношћу да вам кажем, али знам да је тешко пронаћи неки други мотив у таквој причи… И као што видите, на то прилично мирно реагујем, иако ми је потпуно невероватно звучало да сам тако нешто уопште чуо“, рекао је Вучић.
Као председник Српске напредне странке Вучић је рекао да та странка има веома добре односе са Новом српском демократијом и коректне односе с Демократском партијом социјалиста.