Срби са Космета са Дачићем и Вучићем

Vlada-zgrada-t
Представници Срба са севера Космета разговараће у Влади Србије са премијером и вицепремијером Ивицом Дачићем и Александром Вучићем о предлогу споразума Београда и Приштине, који је парафиран у Бриселу.Премијер Србије Ивица Дачић и први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић разговараће са представницима општина са Косова и Метохије, саопштено је из владине Канцеларије за сарадњу са медијима. Дачић и Вучић ће се састати и са Штефаном Филеом, који данас долази у Београд.Састанак са Србима са Космета планиран је за 12 сати у згради Владе Србије.
Председник општине Лепосавић Драгиша Васић рекао је Танјугу да очекује да Вучић искаже разумевање за положај Срба са севера Косова, као што је то чинио увек до сада.
Васић је најавио да ће у делегацији Срба са севера Космета поред њега бити председници општина Звечан Драгиша Миловић и Зубин Поток Славиша Ристић, начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић, председник општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић и народни посланик Бојан Јаковљевић.
Представници Срба са севера Косова одбацили су споразум који је у Бриселу парафирао српски премијер Ивица Дачић, а на митингу који је у понедељак одржан у северном делу Косовске Митровице затражили су расписивање референдума на којем би се грађани Србије изјаснили о њему и усвојили Декларацију о оснивању Скупштине Аутономне покрајине КиМ.