Српски телефон "Тесла" уз помоћ "Интела"

Intel-v-t
Од следеће године, у Србији би требало да почне производња мобилних телефона, најавили су из америчке компаније „Интел“ након састанка код премијера Ивице Дачића. Реч је о домаћем телефону са домаћом ценом, истакао је потпредседник „Интела“ Џон Дејвис за РТС.
„Наш план је да се производе мобилни телефони у Србији. Треба да одаберемо који би то био телефон, који модел, по којој цени би се продавао са Интеловим софтвером. Био би то свакако домаћи телефон са домаћим именом“, истиче потпредседник „Интела“ Џон Дејвис.
Дејвис је истакао да би технологију за камеру дизајнирали софтверски инжењери у Србији и да би сви од тога имали корист.
Говорећи о висини инвестиције, Дејвис је рекао да није реч о доларима, већ о подизању и изградњи капацитета, а у Србији конкретно о ангажовању домаћих стручњака, повећању запошљавања и едукацији.
„Сада правимо планове, али наш циљ је да то буде идуће године. Све се може одвијати веома брзо, то смо већ радили и у другим земљама. Српске компаније имају капацитета да буду наши партнери у производњи мобилних телефона“, рекао је Дејвис.