Стигла вода у Чачак и Горњи Милановац

Voda-T
После два дана сувих чесми, становници Чачка и Горњег Милановца добили техничку воду. Због додатних кварова, које је изазвала хаварија на систему „Рзав“, Лучани и Чачак и даље без воде. Вода ће бити редовно контролисана наредних дана и надлежне институције донеће одлуку када ће моћи да се користи за пиће.Током ноћи техничка вода је стигла у Чачак и Горњи Милановац, а очекује се да ће током поподнева воду добити и становници милановачких села.
У општинама Лучани и Пожега још постоје проблеми, због кварова које је изазвала хаварија.
Директор ЈП „Рзав“ Љубо Лазовић каже за РТС да ће радници тог предузећа током дана покушати да отклоне кварове настале на краковима цевовода који воде ка тим општинама.
И када вода потече из славина, неколико дана неће моћи да се користи за пиће.
Лазовић објашњава да ће цевовод морати да се испере и дезинфикује, а током наредна три-четири дана вода ће бити редовно анализирана.
Коначну реч о томе када ће моћи да се користи за пиће даће заводи за јавно здравље у Чачку и Ужицу, као и надлежне инспекцијске службе. До тада, грађани ће се водом за пиће снабдевати из цистерни.
Из ариљске фабрике воде поручују да ће, и када се стабилизује водоснабдевање, и даље важити први степен рестрикције, уведен почетком прошле недеље, због иначе смањеног дотока у „Рзав“ и повећане потрошње. То подразумева забрану ненаменског трошења воде, односно поливање башти, дворишта, асфалта.