Суспендовани стадиони "вечитих" ривала

Derbi-T
Због понашања навијача и инцидената на 145. „вечитом дербију“, Заједница клубова Суперлиге Србије суспендовала је стадионе вечитих ривала – Црвене звезде и Партизана. Суспензија ће важити до одлуке Дисциплинске комисије ФСС-а.
Стадиони ће бити суспендовани све до одлуке Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије поводом дешавања на овој утакмици.
У саопштењу из Заједнице клубова Суперлиге стоји следеће:
„Поводом нереда који су се догодили на првенственој утакмици ФК Црвена звезда – ФК Партизан која је одиграна 02.11.2013. године, Заједница клубова Суперлиге, која води такмичење је преко свог директора лиге донела Одлуку да се суспендују стадиони ФК Партизан и ФК Црвена звездa, све до коначне Одлуке Дисциплинске комисије ФС Србије, која ће хитно уследити после добијања додатних извештаја.
Овом приликом апелујемо на надлежне државне органе да узму учешће и помогну у доношењу трајног решења ових проблема, који су у дужем периоду присутни на нашим стадионима.
Сматрамо да је на нашим фудбалским утакмицама присутна огромна већина правих и искрених навијача клубова и да су они таоци мање групе навијача, који су виновници нереда и који могу да доведу до озбиљних последица. Стога смо сви у обавези да предузмемо адекватне мере из своје надлежности како бисмо заштитили праве навијаче и друге учеснике фудбалске игре на спортским приредбама.“