Тимови за примену споразума у Брисел

Чланови тимова Београда и Приштине требало би у Бриселу да представе план примене предлога споразума постигнутог 19. априла.
Тимови за примену споразума Београда и Приштине састаће се у кабинету шефице европске дипломатије Кетрин Ештон како би јој представили планове за имплементацију, најављено је из седишта Европске уније.
Београдски тим предводи саветник председника Србије Марко Ђурић, а у њему су и генерални секретар Владе Вељко Одаловић, министар правде и државне управе Никола Селаковић и заменик директора полиције Бранислав Митровић, док ће приштински тим предводити заменик премијера Хајредин Кучи.
Како Танјуг сазнаје, тимови ће се сутра пре подне најпре одвојено срести са Ештон, да би потом, пратећи досадашњи формат дијалога који се одвијао на премијерском нивоу, одржали заједнички састанак.
Споразум који су у петак прошле недеље парафирали председник владе Србије Ивица Дачић и косовски премијер Хашим Тачи предвиђа широка овлашћења за заједницу српских општина на Косову, поготово када је реч о правосуђу и полицији.
Влада Србије је у понедељак дала сагласност на парафирани текст предлога споразума с Приштином, а за петак је заказана седница републичког парламента на којој ће посланици разматрати владин извештај о досадашњем процесу политичког и техничког дијалога са Приштином, чији је саставни део и предложени споразум.