Трагедија у Врњачкој Бањи, погинуо ученик

Vrnjacka-banja-t
Ученик осмог разреда Л.М. из Беле Цркве погинуо у Врњачкој Бањи, где је био на рекреативној настави. Дечак пао са другог спрата недовршеног хотела у кућиште лифта и страдао на лицу места.На недовршеном објекту хотела „Звезда 2“ у Врњачкој Бањи погинуо је ученик осмог разреда Л.М. из Беле Цркве, који се налазио на рекреативној настави, сазнаје РТС.Дечак је пао са другог спрата недовршеног хотела у кућиште лифта и страдао на лицу места.
Он је од петка био на екскурзији у Врњачкој Бањи са групом ученика школе Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Беле Цркве. Ученици је требало да крену кући током поподнева, али су пре поласка добили два сата слободно за шетњу по граду.
Према речима ученика, десетак другова, међу којима је био и дечак који је страдао, издвојило се од групе и отишло до недовршеног хотела да погледа Врњачку Бању из те перспективе.
„У тренутку му је зазвонио мобилни телефон, издвојио се и остао да разговара, ми смо кренули ка Фонтани и схватили да га нема, па смо обавестили наставнике, а они су обавестили полицију“, рекла је једна од ученица, која је међу последњима видела Л.М.
Судија Вишег суда у Краљеву Весна Радомировић изјавила је да је дечак највероватније пао са другог спрата недовршене зграде и то кроз незаштићени отвор који је планиран за лифт, а да ће додатне околности ове трагедије бити познате по окончању истраге. Тело дечака пребачено је у Краљево на обдукцију.
„Даља истрага ће показати разлог како се дете нашло на том месту, да ли је несрећан случај или је било евентуалног гурања и како је дошло до пада у тај део објекта“, навела је Радомировић.
Према њеним речима, дечак је пронађен у води висине 60 центиметара и био је окренут главом према земљи, односно ка води.
У тренутку несреће, наставници и организатори екскурзије били су у хотелу „Фонтана“, где су ученици иначе били смештени, и спремали се за повратак у Белу Цркву.
Начелник одељења Министарства просвете за Рашки округ Жарко Милисављевић изјавио је да под хитно треба предузети све мере да безбедност деце током боравка на екскурзији буде на највишем могућем нивоу.
Мештани, који живе у непосредној близини хотела, кажу да то није први случај и да је прошле године још један ученик тешко повређен на истом објекту.