Трагедија у кањону Мораче, 19 страдалих

Nesteca-t
Број страдалих путника румунског аутобуса повећан на 19. Повређена 31 особа, од којих су четири животно угрожене. Идентитет погинулих и повређених путника требало би да буде познат током дана. Румунске власти послале авион за преживеле у несрећи.У тешкој саобраћајној несрећи која се јуче догодила на магистралном путу Подгорица-Колашин, 19 особа је погинуло, а 31 је повређена, од чега су четири животно угрожене, потврђено је РТС-у министарству унутрашњих послова Црне Горе. Румунске власти су рано јутрос упутиле авион из Букурешта за Подгорицу, којим ће бити враћени преживели у удесу аутобуса.
Несрећа се догодила јуче око 17 сати на мосту Грло, 45 километара од Подгорице, неколико километара од манастира Морача.
Аутобус је ишао из правца Колашина ка Подгорици, границу је прешао око 15 часова, а несрећа се догодила око 17 часова.
Из за сада непознатих разлога аутобус је прешао на леву страну, пробио заштитну ограду и обрушио се у амбис, на дубину од 30 метара.
Аутобус је, како се процењује, зауставила густа шума да се не сурва у само корито реке Мораче, што би, како се претпоставља, било трагично за све путнике.