УРС жели да остане у Влади

URS-t1
Председништво Уједињених региона Србије одлучило да та странка остане у Влади Србије. Млађан Динкић прихватио предлог да се његово министарство подели – задржава ресор финансија, а привреду преузимају напредњаци.УРС је спреман на персоналне промене, наводи се у саопштењу и подсећа да су сва три министра – и Динкић и потпредседница владе Сузана Грубјешић и министарка за регионални развој Верица Калановић – мандате ставили странци на располагање.
У саопштењу је наведено да је УРС, у оквиру темељне реконструкције Владе, спреман и на промену државних секретара и свих осталих функционера.
„Председништво ме је овластило да о конкретним решењима разговарам са коалиционим партнерима у Влади, која ће свакако зависити од структуре нове Владе и надлежности које ће она имати“, навео је Динкић у саопштењу.
Лидер УРС-а образлаже да његова странка прихвата поделу одговорности у Министарству финансија и привреде и предлог коалиционих партнера да се изврши раздвајање ова два ресора.
„Јуче сам разговарао са Вучићем и Дачићем и договорили смо се да наставим да водим министарство финансија, а да одговорност за вођење ресора привреде преузме неко од кадрова СНС. Ко год то да буде моћи ће да рачуна на моју пуну подршку“, истиче Динкић.
Пун допринос реконструкцији владе
Уједињени региони Србије су, како се наводи у саопштењу достављеном медијима, на седници Председништва којој су присуствовали и републички посланици, донели одлуку да дају свој пун допринос темељној реконструкцији Владе.
„Апсолутно подржавам тежњу наших коалиционих партнера да преузму много већу одговорност за побољшање животног стандарда наших грађана. Договорили смо се, такође, да ћемо тимски радити на довођењу нових инвеститора у све регионе, јер желимо да се Србија равномерно развија. Најважнији циљ Владе у наредном периоду биће да се запосли Србија“, рекао је Динкић и оценио да то неће бити нимало лак посао.
Додао је да преузимање одговорности за остваривање тог циља од стране СНС, странке која данас има највећу подршку грађана Србије, природно и више него добродошло.
„Сви они који данас кажу да је основни проблем Србије тешко стање у економији, говоре истину. Зато морамо учинити све да се то стање поправи. Под економијом подразумевамо пре свега привреду, али и пољопривреду, енергетику, саобраћај, грађевину, телекомуникације, као и област рада и социјалне заштите. Морају се упростити бирократске процедуре за издавање грађевинских дозвола, а то је надлежност ресора грађевинарства. Такође, Закон о раду мора бити флексибилнији, како би се омогућило брже и лакше запошљавање људи“, истакао је Динкић.
Председник Уједињених региона Србије захвалио је Александру Вучићу и Ивици Дачићу на, изузетно коректној сарадњи у протеклих годину дана.