Ускоро договор о фабрици авио-компонената

Vucic-t
У наредне четири недеље биће завршени преговори са компанијом „Мубадала“ о изградњи фабрике авионских компонената у Србији, најавио вицепремијер Александар Вучић.
Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће у наредне четири седмице бити завршени преговори са компанијом „Мубадала“ о изградњи фабрике авионских компонената у Србији.
„Реч је о фабрици авио-компонената за ‘боинг’ и ‘ербас’ која би требало да запосли негде око 600 људи. Мислим да смо нашли место у Земуну зато што је њима важно да буде близу аеродрома. То је кључни разлог, иначе бисмо дали у неком мање развијеном месту и мање развијеном делу Србије“, рекао је Вучић у Абу Дабију српским новинарима.
Вучић је најавио да ће током боравка у Уједињеним Арапским Емиратима разговарати и са престолонаследником УАЕ Мухамедом бин Зајидом и представницима компаније „Мубадала“ који би у Србији градили фабрику чипова.
Како је истакао, Србија ће обезбедити све техничке услове које захтева будући инвеститор.
„Преговори су у току. Ти преговори неће бити лаки, али они такође желе здрав бизнис. Не разумемо се око опреме, али можемо да обезбедимо земљу, инфраструктуру. Све што је скопчано за високу технологију, то ћемо њима препустити и тако ћемо учити“, навео је Вучић.
Вицепремијер је изјавио да би Србија до 2020. године могла да буде регионални лидер у економији.
Вучић је истакао да је „Ер Србија“ практично већ удвостручила приходе ЈАТ-а, чему су знатно допринели и млади људи из Србије који се обучавају у „Итихаду“.
„То изгледа невероватно, ми немамо те услове. А 78 младих момака и девојака овде имамо који уче, који нешто знају и који ће то знање пренети. То је за нас велика ствар и много тога мора да се поправи. Важно је за Србију што ће њени кадрови завршавати обуку у компанијама као што је ‘Итихад'“, рекао је Вучић.
Први потредседник Владе Србије Александар Вучић предводи српску делегацију која је 26. октобра допутовала у Уједињене Арапске Емирате првим летом „Ер Србије“ на линији Београд – Абу Даби.