У Бриселу данас о поглављу 35

3187700_brisel-t
Делегација Београда на челу са шефом Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем данас ће у Бриселу разговарати са представницима Европске уније о поглављу 35 о придруживању које је везано за Косово.
Директор Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић каже за РТС да ће се делегација Београда из Брисела вратити са договором о томе како ће се поглавље 35 отварати.
Гостујући у Дневнику РТС-а, Михајловић је рекао да је интерес Србије је да разговори у Бриселу протекну у нормалној атмосфери, и да се поглавље 35 што пре отвори, али и затвори.
„Србија ће данас са представницима ЕУ договорити детаље о томе на који начин ће се разговарати, то је један озбиљан технички састанак који може да допринесе да се поглавље 35 што пре отвори и затвори“, навео је Михајловић.
Истакао је и да Србија неће потписати никакв међудржавни споразум са Приштином, већ само споразуме који ће олакшати живот грађана на Косову.
„Србија ће морати да потпише споразуме о енергетици, телекомуникацијама, све оне споразуме који ће олакшати живот грађана на Ксомету. Никакав међудржавни споразум неће бити потписан, то је спин који треба да подигне рејтинг Хашиму Тачију“, рекао је Михајловић.
Упитан од коликог је значаја за грађане да ли ће пунктови на административним прелазима бити монтажни или од чврстког материјала, Михајловић је одговорио да је то опет „политичко бојење Приштине“.
У Бриселу је јуче постигнут договор о повећању броја интегрисаних административних прелаза са Косовом, односно како ће изгледати пунктови на прелазима.