Хапшење због претње Вучићу

Untitled-2
Ухапшена особа која је у четвртак на својој Фејсбук страници позвала на убиство вицепремијера Александра Вучића и понудила новац ономе ко то учини. Даљи потези зависиће од Тужилаштва, рекао за РТС директор полиције Милорад Вељовић. Како преноси „Мондо“, претњу је поставио Павле Ћосић, новинар листа „Печат“, који тврди да није ухапшен већ да је био на инфомативном разговору.Директор полиције Милорад Вељовић каже за РТС да је та особа данас приведена и да ће даљи потези зависити од Тужилаштва.
„С обзиром на то да се на Фејсбуку појавила озбиљна претња упућена штићеној личности, не само у смислу претње него и нуђења новца да се ликвидира одређена штићена личност, полиција је пронашла то лице, привела га и ми ћемо даље предузимати мере у складу са законом, односно у договору са Тужилаштвом“, каже Вељовић.
Према његовим речима, Вучић је тражио од полиције да не предузима никакве мере према наведеној особи.
„Ми ћемо поштовати закон и у складу са тим предузимати одређене мере“, рекао је Вељовић.
Како преноси портал Мондо, особа коју је полиција привела је Павле Ђосић, новинар листа Печат.
„Само да вам јавим да нисам ухапшен, као што јављају медији. Проблематичан статус је написан у поремећеном стању свести, то је истина, али сам га избрисао врло брзо“, објавио је Ћосић на свом Фејсбук профилу.
Ђосић каже да му није било ни на крај памети да наручи убиство или да убије Вучића, преноси Мондо.