Хејг у Београду

Vilijam Hejg-t
Министар спољних послова Велике Британије Вилијам Хејг долази у посету Србији, где ће се састати са највишим државним званичницима. Тема разговора је примена споразума о нормализацији односа Београда и Приштине и наставак европских интеграција Србије.Шеф британске дипломатије Вилијам Хејг стиже у посету Београду, где ће са највишим српским званичницима разговарати о примени споразума о нормализацији односа Београда и Приштине и о наставку европских интеграција Србије.Хејг ће прво разговарати са министром спољних послова Србије Иваном Мркићем, а потом ће се састати са првим потпредседником Владе и министром одбране Александром Вучићем.
Планирано је да Хејг разговара и са премијером Србије Ивицом Дачићем, као и са председником Србије Томиславом Николићем.
Министар спољних послова Србије Иван Мркић изјавио је, уочи Хејгове посете, да ће са британским колегом разменити информације.
„Британија је према нама веома расположена и подржава нас да уђемо у Европску унију“, рекао је Мркић.
Хејг је у понедељак поздравио план за спровођење споразума Београда и Приштине, позвао обе стране да брзо крену у његову примену и оценио да „само стварно побољшање на терену гарантује наставак напредовања ка чланству у ЕУ, као и безбедност и стабилност за грађане Србије и Косова“.
Како је тада објављено на сајту владе у Лондону, британски министар је рекао да се радује што ће о томе разговарати са српским вођством током овонедељне посете Београду.