Хрватска преживела Маракану

Srb-th-3
Србија – Хрватска 1:1. Србија је одиграла један од квалитетнијих мечева у текућем квалификацијама, али ни то није било довољно за победу над такмичарски парагматичнијом екипом Хрватске. „Орлови“ су имали прилике за тријумф, посебно у првом делу када су господарили пољем. Овим ремијем Србија је изгубила и теоретске шансе да се домогне Бразила. Мимо тога, утисак утакмице остаје чудан критеријум арбитра Феликса Бриха, и старт Јосипа Шимунића над Сулејманијем који нема место на фудбалским теренима.Утакмица је одиграна на стадиону Црвене звезде пред око 35.000 гледалаца, а судио је Немац Феликс Брих.
Србија је одиграла неупоредиво боље него пре нешто мање шест месеци у Загребу, али то није било довољно да се забележи победа над великим ривалом.
Такође, после вечерашњег резултата шансе Србије да се избори за друго место и бараж више не постоје ни у теорији.
Овај пут изабраници Синише Михајловића много храбрије су ушли у утакмицу, што је резултирало шансама у првом полувремену.
Оне, ипак, нису искоришћене, што је Хрватска знала да „наплати“.
У завршници утакмице са трибина су се чули и захтеви за одлазак председника ФСС Томислава Караџића, а ружној слици допринео је део навијача на јужној трибини који је запалио један број столица.