Црна Гора, Руси и Срби главни купци некретнина

A11
Главни купци некретнина прошле године били су Руси и Срби, рекао је црногорски председник Филип Вујановић. Више од 570 Руса и 420 Срба у 2013. инвестирало у непокретности у Црној Гори, каже Вујановић и истиче да је порасло интересовање и за северни део земље.
Председник Црне Горе Филип Вујановић рекао је да су Руси и Срби прошле године били главни купци некретнина у Црној Гори.Више од 570 Руса и око 420 Срба инвестирало је новац у куповину непокретности у Црној Гори у 2013. Мање купаца долази из других земаља“, истакао је Вујановић у интервјуу за руску новинску агенцију Итар-Тас.
Вујановић је изразио задовољство за то што су Руси почели да показују интерес за север Црне Горе.
Навео је да су могућности сарадње две земље велике и у областима истраживања и развоја, јавног здравља, образовања, културе, хуманитарних питања, као и у свим гранама економије од обостране користи.
Вујановић је додао да Црна Гора и Русија треба да се усредсреде више на спољну трговину, јер је међусобна трговинска размена и даље мала. Истакао је да две земље треба да развију активнију сарадњу у оквиру споразума о слободној трговини.
Русија и Црна Гора су успоставиле заједничку међувладину комисију за питања у вези са трговинском, економском, научном и технолошком сарадњом.
„Ова комисија имала је много састанака. Састаје се сваке године да би потврдила области наше сарадње. Драго ми је да је та комисија тако активна“, рекао је Вујановић за Итар-Тас.
Црногорски председник је истакао да се број руских туриста који посећују његову земљу скоро утростручио од 2008. до 2013. Прошле године је Црну Гору посетило скоро 300.000 Руса.
„Веома сам срећан што све више и више туриста открива север Црне Горе, заједно са њеном обалом. Треба да развијемо активније контакте са руским регионима и кажемо им више о црногорским могућностима“, навео је Вујановић.
Додао је да и Русија може да буде веома примамљива за Црногорце, да је посете и упознају се са њеном богатом културом.
„Русија је драгуљ светске културе, и добро је да грађани Црне Горе желе више да сазнају о томе… Очигледно, наши пријатељи из Русије имају веома велику наклоност према нама и жељу да посете Црну Гору и овде проведу свој одмор“, рекао је Вујановић.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com