Јединствена изборна листа најбоља

Srbi-t
Државни врх позвао Србе са севера Космета да јединствено изађу на локалне изборе 3. новембра. Ниједна одлука која се тиче избора и будућности косовских Срба неће бити донета без њиховог учешћа, рекао саветник председника Марко Ђурић после састанка државног врха са представницима Срба са КиМ. Најпогубније би било да дође до подела, каже председник општине Звечан Драгиша Миловић.„Веома је важно да сваки договор који постигнемо, било у ком правцу, буде договор из кога ће произаћи јединство“, рекао је Ђурић за РТС после састанка државног врха са представницима Срба са севера КиМ.
Он је додао да се на састнку разговарало „јединствено и без наметања“ како да се заједнички остваре дугорочни интереси на КиМ и „како да осигурамо да ови људи који се 14 година боре на начин на који смо сви поносни, да српски интереси буду заштићени на КиМ, да то могу да раде и у будућности“.
„Избори су били једно од централних тема разговора и желимо да на ове изборе Срби изађу јединствено“, поручио је Ђурић.
Саветник председника Србије указао је и да је време да се страначке борбе када је реч о КиМ оставе по страни.
Кључни интерес је да, уколико одлука о изласку на изборе заједнички буде донета, да се на те изборе изађе кроз једну јединствену листу, закључио је Ђурић.
Он је рекао да Србија неће донети ниједну одлуку у вези са локалним изборима на Косову и Метохији или будућности српског народа на Косову без договора и учешћа Срба са КиМ и свих грађана Србије.
Ђурић је рекао да је данашњи сасатанак први у низу састанака као и да ће државни врх разговарати и са представницима Срба јужно од Ибра и да ће „учинити све да не обрадује другу страну поделама“.