Kанал Морава, за и против

Morava-t
Сви до сада достављени резултати о оправданости градње канала Морава су врло охрабрујући, рекао министар природних ресурса Милан Бачевић на јавном слушању о овом пројекту. Бачевић рекао и да ће студија изводљивости бити завршена ускоро.Бачевић је на јавном слушању о пројекту пловног пута канал Морава у Скупштини Србије рекао да је достављено 95 одсто података за израду студије коју прави кинеска „Чајна геџуба група“, и да је преостало да се доставе подаци о навигацији на Морави.
„Не постоји ни један оправдани разлог да се о овом пројекту не настави размишљање и не постоји нико ко може да нас увери да је то лош пројекат“, рекао је Бачевић.
Он је нагласио да је пројекат градње пловног пута за повезивање Дунава, Мораве и Вардара с луком у Солуну скуп и да Србија нема новца да га плати, али да он превазилази значај једне земље због геостратешког значаја.
„Нећемо се задуживати за градњу канала Морава. Озбиљно се размишља о концесији и мислим да је то најбоље решење. Ма колико година да траје концесија, то нама остаје, нико не може да стави (канал) на леђа и однесе га у Кину или Русију“, рекао је министар.
Рекао и да је примио „највише отровних стрелица“ као заговорник реализације пројекта канала Морава, али да неће одустати.
„Услов свих услова јесте да студија покаже да је пројекат изводљив“, рекао је Бачевић, али није могао да прецизира датум када ће студија бити завршена и поновио да ће то бити ускоро.
Он је навео и да је урађен и концепт просторног плана за канал и да се нико из Владе Србије до сада није изјаснио против пројекта.
„Ко овлада Моравом, он је неприкосновени стратешки господар на Балкану“, казао је Бачевић парафразирајући речи географа Јована Цвијића, и додао да поред омогућавања пловидбе пројекат канала Морава омогућава наводњавање 80.000 хектара најплоднијег земљишта, спречава поплаве и пружа могућности развоја привреде и туризма.
Посланик опозиционе Демократске странке Александар Сенић казао је да процене показују да нема довољно воде у сливу за реализацију пројекта и да би одржавања канала коштало 500 милиона евра годишње због пролећних бујица и земље коју би оне унеле у канал.
„Нисам против изградње пловног пута ако може да се обезбеди концесија или, још боље, донација да се Србија не задужује између 10 и 15 милијарди евра, колико је вредност пројекта“, рекао је посланик ДС-а.
Сенић, који је инжењер грађевинарства, хидротехичког смера, казао је и да воде за наводњавање нема довољно ни у горњем току Велике Морава, а камоли у осталим.