Вучић: Добре вести за Србију и Белорусију

vucic belorus t
Унапређење економске и трговинске сарадње Србије и Белорусије, као и међусобна улагања, били су тема разговора првог потпредседника Владе Александар Вучић и вицепримијера Белорусије Пјотра Прокоповича. Мислим да имамо неколико добрих вести за грађане Србије и Белорусије, рекао Вучић.Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић и његов белоруски колега Пјотр Прокопович разговарали су о унапређивању економске и трговинске сарадње и међусобним улагањима, с циљем да се обезбеди веће запошљавање и решавање горућих економских проблема у Србији.
Унапређење економске и трговинске сарадње Србије и Белорусије, као и међусобна улагања, били су тема разговора првог потпредседника Владе Александар Вучић и вицепримијера Белорусије Пјотра Прокоповича. Мислим да имамо неколико добрих вести за грађане Србије и Белорусије, рекао Вучић.
Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић и његов белоруски колега Пјотр Прокопович разговарали су о унапређивању економске и трговинске сарадње и међусобним улагањима, с циљем да се обезбеди веће запошљавање и решавање горућих економских проблема у Србији.
„Мислим да имамо неколико добрих вести за грађане Србије и Белорусије“, рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре после сусрета у Влади Србије.
Вучић је прецизирао да је са Прокоповичем разговарао о сарадњи српске фабрике „Прва петолетка“ са белоруским партнером и истакао да се ускоро очекује да из Белорусије стигне коначна понуда о сарадњи.
Према његовим речима, исто важи и за фабрику „14. октобар“, а разговарало се и о сарадњи компанија „МАЗ“ и „ФАП“.
„Покушавамо да решимо горуће виталне проблеме у Србији, оно што Србији односи милионе. Циљ је што веће запошљавање“, рекао је Вучић.
Једна од тема разговора, како је рекао, биле су и радне дозволе у Белорусији, како би се обезбедило да фирме које реализују грађевинске пројекте на територији те земље запошљавају српске раднике.
Међу темама, било је и решавање питање смедеревске Железаре, а Вучић је рекао да се нада да ће решење за то питање бити пронађено у најскорије време.
Како је Вучић рекао, са Прокоповичем је договарана и сарадња у области пољопривредних машина, по чему је Белорусија позната.
Вучић је подсетио да је Влада кренула у проналажење најбољег могућег решења за фабрике „ИМТ“ и „ИМР“ и да постоји спремност да се са Белорусијом сарађује по том питању.
Он је, такође, констатовао да две државе имају добре политичке односе и подсетио да Белорусија подржава став Србије кад је реч о једнострано проглашеној независности Косова, на чему им је Србија захвална.