Вучић разговарао са Бајденом

3240223_vucic-bajden-t2
Председник Владе Србије Александар Вучић и потпредседник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден вечерас су разговарали телефоном. Бајден је изразио поштовање и подршку Америке за реформе које је Србија почела да спроводи.
Потпредседник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден позвао је вечерас телефоном председника Владе Републике Србије Александра Вучића, саопштено је из Кабинета премијера Вучића.
Како се наводи, у дугом и пријатељском разговору, Бајден и Вучић су размотрили билатералне америчко-српске односе, и политичке и економске.
Потпредседник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден изразио је поштовање и подршку Америке за реформе које је Србија почела да спроводи, изразивши наду да ће она остати фактор стабилности у целом региону Западног Балкана.
Председник Владе Републике Србије Александар Вучић рекао је да је Србија посвећена свом европском путу, и да ће вољом својих грађана приступити тешким економским реформама, са циљем да буде успешна и модерна земља.
Потпредседник САД Бајден и председник Владе Србије Вучић разменили су мишљења и о глобалним политичким и економским токовима, наводи се у саопштењу.