Крупањ, почела градња кућа

3240137_krupanj-tv
У Крупњу је, из донаторских средстава, почела градња кућа за породице које су током мајских поплава остале без домова. Поред 18 објеката у Крупњу, градиће се и 10 кућа порушених у селима те општине.
Од поплава, породица Милановић је у закупљеном стану, али и, свакодневно, поред уништене куће. Покушавајући да пре рушења сачува бар нешто од онога што је стварао деценијама, Радивоје се нада бољој будућности.
„Очекујем да нам се уради кућа од 80 квадрата, значи кључ у руке, то је нови живот за мене и моју породицу“, рекао је Радивој Милановић из Крупња.
Са првим ископима за темеље новог дома мештани Крупња нису крили сузе. Кажу и радоснице али и жал за изгубљеним.
„Биће боље бар да знам да имам кров над главом, али све је однето“, рекао је Павле Пајић.
Маријана и Мујо Суљић кажу да ће добити кућу од сто квадрата јер је њих шесторо.
Преко Програма Уједињених нација за развој, 17 кућа финансирају Уједињени Арапски Емирати.
За дом породице Миладиновић са седморо деце побринуће се италијанска фондација.
Ивко Миладиновић каже да су га деца питала када ће бити, а он им је одговарао „даће бог, биће“. Деца се радују зато што ће имати своју собу.
У насељу Вашариште изградиће се седам кућа са по 100 квадрата, пет по 80 и шест по 60 квадрата. За неколико дана биће завршени припремни грађевински радови и почети постављање темеља за зидање објеката.
Стамен Савић, извођач радова ГП „Банковић“ из Црне Траве, рекао је да је шездесет дана рок и да време неће утицати на крајњи рок за кључ у руке.
Према његовим речима, радиће ако треба и у три смене. Сву документацију за уступљене парцеле, локална управа је завршила пре два месеца.
Заменик председника Општине за грађевинске послове Мирослав Милутиновић рекао је да су сви плацеви површине по три ара, сви су инфраструктурно опремљени, власници добијају кључ у руке, добијају грађевинску дозволу, употребну дозволу, постаће власници за трајно и моћи ће да отуђе објекат тек после пет година.
Уз куће, породице ће добити и шпорет на дрва, фрижидер и веш-машину. Старе куће ће бити порушене. У најоштећенијем насељу Жарковача има их пет.
Ускоро ће почети и најављена градња још 10 кућа за мештане који су без домова остали по селима крупањске општине. Надају се да ће им после свих недаћа, бар време бити наклоњено, да би радове завршили пре зиме.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com