Вучић у Риму

A Vucic t
Вицепремијер Александар Вучић разговарао у Риму, са премијером Италије Енриком Летом. Србија све учинила како би добила датум за почетак преговора са ЕУ, рекао Вучић уочи пута у Рим и додао да ће током посете од италијанског премијера затражити да помогне Србији у европским интеграцијама.Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић разговарао је у оквиру званичне једнодневне посете Риму, са премијером Италије Енриком Летом. У току је састанак вицепремијера и бившег италијанског министра спољних послова Франка Фратинија који је сада на челу Удружења за међународне организације (СИОИ). Планирани су састанци и са министром одбране Мариом Мауром и председником Сената Пјетром Грасом.Уочи посете Италији, Вучић је у интервјуу за италијанску агенцију Анса рекао да је Србија све учинила како би добила датум за почетак преговора са ЕУ и да ће током посете од италијанског премијера затражити да помогне Србији у европским интеграцијама.
Он је истакао да Србија жели да додатно побољша већ одличне односе са Италијом, као и да очекује њену подршку у европским интеграцијама, додајући да са том земљом жели да побољша и сарадњу у области војске и одбране.
Поред састанка с италијанским званичницима, Вучић ће у Риму посетити Удружење за међународне организације (СИОИ), где ће се састати са председником Удружења Франком Фратинијем, као и са представницима Италијанско – српског пословног савета.
Први потпредседник Владе ће се састати и са четрдесетак италијанских предузетника.
Како су навели италијански медији уочи посете, главне теме током Вучићевог боравка у Италији биће односи две земље, а посебно економска сарадња и улагања, европска будућност Србије и борба против организованог криминала.
Посета Вучића Италији, прва од постављања Летине владе, претходи посети шефице италијанске дипломатије Еме Бонино Београду.