Град опустошио њиве и воћњаке код Краљева

3062256_grad-t
Јак град направио огромну штету у Студеничком крају. Скоро сви пољопривредни усеви и летина су уништени.
Град величине ораховаг, који је вечерас око 18 сати захватио студенички крај оставио је за собом пустош на нивама и воћњацима. Страдало је неколико хиљада хектара усева,од којих је највише под малином.
Малина је уништена, у неким засадима и до задњег плода. По појединим засеоцима град је падао чак 20 минута, што није запамћено у овом крају.
Љубиша Балтић из Брезове каже да је испред куће брисао град који је у једном тренутку достигао висину од три центиметра.
Противградне служба у станицама Брезна, Чемерно, Међуречје и Ђаково су деловале само једном ракетом, колико су и мале, али то није било довољно. Станице у Ушћу и Бвенику нису могле да дејствују.
Током поподнева невреме праћено кишом погодило је и подручје Крушевца. Пало је 26 литара воде по метру квадратном, али су за сада сви водотокови у том крају стабилни, речено је у Метеоролошкој станици.
Од 16.30 до 19.30 на подручју Крушевца је пало 26 литара воде по метру квадратном. Смењивали су се јаки пљускови, пљускови и киша, која је и након тога наставила да пада“, речено је Бети у крушевачкој Метеоролошкој страници.Како је рекао Душан Тодоровић из Градског штаба за ванредне ситуације, ситуација на водотоковима на подручју Крушевца је за сада стабилна, али се помно прати, јер је најављено да ће се падавине наставити током ноћи.
„Ситуација је тренутно стабилна. Критични би могли да буду бујични водотокови у подручју испод Јастрепца, попут Рибарске реке као и притоке Расине“, казао је Тодоровић.
Он је додао да је једна кућа у Кукљину под водом, а реч је о атмосферској води коју натопљена земља није могла да прими.