Египат, сукоби не престају

Sukobi-tamb
Пет људи убијено у сукобима присталица Мухамеда Мурсија и полиције у Каиру, тврде Муслиманска браћа. Међутим, државни медији преносе да је погинула једна особа, а да је 15 повређено. Од 3. јула када је збачен Мурси убијено око 100 људи.„Лидери војног пуча настављају да тероришу мирне демонстранте у Египту“, наводи се у саопштењу на енглеском језику, пренела је агенција Ројтерс.
Муслиманске браћа су оптужила египатску војску за организовање државног удара који је довео до дубоких политичких подела у најмногољуднијој и најутицајнијој нацији у арапском свету.
У саопштењу се наводи да су министри одбране и унутрашњих послова Египта „вође пуча који ће бити одговорни за било какве будуће покушаје уклањање протеста Муслиманске браће у областима Каира“.
Државни Ал Ахрам на сајту преноси да је у протестима током ноћи погинуо један мушкарац и да је 15 повређено током протеста више стотина Мурсијевих присталица у близини Каирског универзитета, где је дошло до сукоба и полиција је морала да интервенише.