Miroslav Mišković već na poslu

Miroslav MiskovicVlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković vraća se svojim redovnim poslovnim aktivnostima i sutra će voditi redovni polugodišnji kolegijum kompanije.Na kolegijumu će, kako je rečeno za Tanjug u toj kompaniji, biti sumirani poslovni i finansijski rezultati rada „Delta holdinga“ za prvih šest meseci ove godine. Mišković je, kako je rečeno, jutros došao na posao vrlo raspoložen, ušao je na glavni ulaz zgrade i dozvolio fotoreporterima da ga slikaju.Po dolasku na posao prisustvovao je redovnom kolegijumu kompanije. Vlasnik „Delta holdinga“ pušten je juče u 12.50 sati iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj.
On je oko 11 sati iz Okružnog zatvora u Bačvanskoj prevezen u pritvorsku jedinicu suda, odakle je sproveden u sudnicu radi davanja izjave pred sudijom da neće pobeći. Međutim, posle toga nije vraćen u Bačvansku, već je ponovo odveden u pristvorsku jedinicu u sudu radi razduživanja, a potom pušten u 12.50 sati.
Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine. Pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti koje je juče uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode. Kako je Tanjugu rečeno u „Delta holdingu“, svih 12 miliona evra uplatio je „Delta holding“.
Miškoviću je, međutim, privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.
Ukoliko Mišković ispoštuje svoje obaveze da se uredno javlja na sve pozive suda, po okončanju sudskog postupka njegovoj kompaniji „Delta holding“ će biti vraćeno jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti koje je u kešu uplatila na račun suda za njegovu odbranu sa slobode. Ako bi se desilo da pobegne, odnosno postane nedostupan sudu, shodno zakonskoj regulativi, jemstvo bi ostalo na raspolaganju sudskom budžetu.
U ovom predmetu samo je još vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković ostao u pritvoru. Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode. Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine. Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.