Изнер бољи од Ђоковића

Djokovic-th
За Новака Ђоковића, Синсинати остаје сан. Барем још годину дана. Бољи од српског тенисера, у четвртфиналу мастерс турнира, био је Американац Џон Изнер. Изнер је славио резултатом 2:1 (6:7, 6:3, 5:7), понајвише због деконцентрације и грешака које је правио први рекет света, посебно у одлучујућим тренуцима меча.Ђоковић је заустављен у новом покушају да освоји једину мастерс титулу која му недостаје. Финалиста Синсинатија 2008, 2010, 2011. и 2012. године после велике борбе претрпео је други пораз од Изнера у њиховом петом међусобном окршају.
Био је ово исцрпљући, скоро два и по сата дуг меч по великој врућини у којем се боље снашао Американац, тренутно 22. на АТП листи. Српски ас није играо на жељеном нивоу, правио је много неизнуђених грешака, а на крају је до изражаја дошао Изнеров убитачан сервис, за којег Ђоковић није имао решења.
Светски број један настојао је да разменом удараца измори 2,08 метара високог Американца, међутим, Изнер је упорно узвраћао са основне линије и потом освајао поене својим најјачим оружјем. У томе му је помогао и нерасположени Ђоковић, који је био далеко од свог нивоа, недовољно се кретао и сервирао много слабије од уобичајеног.