Član Dveri uhapšen zbog Dačića?

OBELEZENA 99. GODISNJICA CERSKE BITKESlaviša Miletić, član rukovodstva Pokreta Dveri, uhapšen je danas na proslavi 99-godišnjice Cerske bitke, zbog verbalnog sukoba s premijerom Ivicom Dačićem.Policijska uprava u Šapcu potvrdila je danas da je jedan čovek priveden, na obeležavanju godišnjice Cerske bitke u Tekerišu kod Loznice. Agenciji Beta u sabačkoj policiji rečeno je da je ta osoba izvedena pred sudiju za prekršaje.
U saopštenju pokreta Dveri se navodi da je Miletić predvodio delegaciju Pokreta Dveri koja je prisustvovala obeležavanju Cerske bitke i prilikom dolaska predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića došao je u verbalni sukob sa Dačićem, koji je trebalo da otvori manifestaciju.
Miletić se obratio Dačiću, kako se dalje navodi u saopštenju, kao „izdajniku Kosova i Metohije, i zapitao ga kako ga nije sramota da dolazi na ovakva značajna istorijska mesta srpskog naroda, koja simbolišu herojstvo i borbu za slobodu, kada je premijer Vlade koja krši sopstveni Ustav i predaje deo državne teritorije terorističkom režimu u Prištini“.
„Umesto Dačićevog odgovora usledila je reakcija policijskih organa koji su priveli Miletića i na taj način poslali jasnu poruku da Srbija klizi u diktaturu i vanredno stanje u kome neće biti moguće izreći ni reč kritike prema režimu koji je na vlast došao na pokradenim izborima prošle godine, pritom kršeći sva svoja predizborna obećanja“, stoji još u saopštenju Dveri.
Taj pokret zahteva da se uhapšeni Slaviša Miletić odmah pusti, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju „da uloga policije nije da progoni građane koji govore istinu i bore se za Srbiju, već da zaštiti državu od krivičnih dela izdaje i kršenja ustavnog poretka“.
Iz kabineta premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova za sada nema komentara na ovu vest.