Илић: 1.500 до 2.000 објеката за рушење

3033873_velimir-ilic-t
Министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић каже да је у поплављеним општинама које је обишао од 1.500 до 2.000 стамбених објеката за рушење.
„Влада Србије ће почети санацију кућа и изградњу нових здања за оне који су остали без крова над главом. До зиме ће сви добити своје домове“, рекао је Илић.
Подсетио је да су премијер Александар Вучић и Влада Србије заузели став да то мора да се уради, додајући да је потребно мало стрпљења јер не може све ођедном али да ће сви добити кров над главом.
Према речима Илића, локалне самоуправе ће обезбедити локације где ће се зидати куће и прикључке на комуналну инфраструктуру.
Министар истиче да су набављене машине за сушење кућа да би санација могла да крене што пре и оцењује да ће у великом послу обнове бити покренута локална грађевинска оператива.
Новости пишу да ће објекти бити разврстани у шест категорија у зависности од степена оштећења, при чему ће за прву и другу бити реч о мањем обиму радова, док ће за трећу, четврту или пету неопходан пројекат санације, посебно за пету, где ће бити сврстани објекти са оштећењима на конструктивном систему.
За куће у шестој категорији, како додаје лист, спаса нема – та здања су уништена, склона паду или су већ пала.