Пајтић на челу Демократске странке

Bojan Pajtic 1
Бојан Пајтић изабран за новог председника Демократске странке. Пајтић добио 1.461 глас, док је за Ђиласа гласало 1.277 делегата. Без Демократске странке нема демократске Србије, поручио Пајтић и истакао да ће дати све од себе да формира „владу у сенци“.
Нови председник Демократске странке је Бојан Пајтић, који је на Изборној скупштини ДС-а победио досадашњег председника и јединог противкандидата Драгана Ђиласа.
Пајтић је добио 1.461 глас, док је за Ђиласа гласало 1.277 делегата.
За потпредседнике изабрани су Борислав Стефановић, Наташа Вучковић, Горан Јешић, Маја Виденовић и Гордана Чомић, написао је на Твитеру члан изборне комисије Владимир Тодорић.
У трци за место потпредседника били су и Милош Ђајић, Бранимир Кузмановић, Слободан Милосављевић, Дејан Николић и Драган Шутановац.
По саопштавању резултата гласања на изборној скупштини демократа, Пајтић је поручио да се ДС више неће делити и цепати, и да већ од наредног дана сложно креће у борбу за „ослобађање Србије од демагошке власти Српске напредне странке“.
Пајтић је, у кратком обраћању делегатима, поручио да је ово последња изборна скупштина ДС на којој учествује, јер ће се следећи пут председник странке бирати на непосредним изборима.
Свог противкандидата Драгана Ђиласа и оне који су га подржали назвао је страначким пријатељима и истакао да је пред свима озбиљан задатак, јер данас су, како је објаснио, пристојни, поштени, паметни и образовани људи у Србији забринути за своју судбину и загледани су у ДС, од које очекују решења.
„ДС је показала да је најлибералнија и најцивилизованија странка у овој земљи. Први пут је председник једне велике парламентарне странке из Војводине. Показали смо да смо лишени предрасуда и да демократе људе цене по томе каква решења нуде“, рекао је Пајтић.
Данашња изборна скупштина је, како је оценио, показала да без ДС нема демократске Србије, и да ће зато дати све од себе да консолидује странку и формира што бољу владу у сенци. Поручио је да ће сву своју енергију, знање и искуство усмерити да партија буде јача.
„Нисам достојан да се налазим на месту на којем се налазио Зоран Ђинђић, али и тако недостојан гарантујем да ћу сваки атом снаге и сво своје знање и искуство уложити да ДС буде јача, јер када је ДС јака Србија је срећнија и слободнија“, поручио је Пајтић.
Пајтић је постао пети председник ДС-а од њеног оснивања и на ту функцију долази са места заменика председника странке. Оба кандидата на данашњој скупштини навела су пре гласања да неће напустити ДС.
На Скупштини ДС-а данас се бирали председник Политичког савета, као и чланови Главног одбора, Статутарне комисије и Надзорног одбора.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com