Расте број жртава у Бангледешу

Banglades
Број жртава у Бангладешу порастао на 161 и вероватно ће биланс погинулих расти јер има много заробљених под рушевинама осмоспратнице у предграђу Даке. Више од 1.000 људи збринуто у болници.Биланс погинулих у Бангладешу после рушења осмоспратнице у предграђу Даке порастао је на 161, али се страхује да би број погинулих могао бити већи пошто има много заробљених под рушевинама, саопштила је полиција.Болнице у Савару и околини препуне су пацијената са озбиљним повредама главе и грудног коша, рекли су доктори хитне помоћи Универзитетске болнице Енам, наводећи да је у болници збринуто више од 1.000 људи.
Заменик командира престоничке полиције А.Б.М. Масуд Хосаин изјавио је да су већина жртава несреће жене које су радиле у погонима пет текстилних фабрика и да ће их бити још, пошто су спасиоци наставили потрагу за преживелима током ноћи и јутра и „колико год то буде било потребно“.
Ватрогасци и војницу успели су да извуку 2.000 људи испод рушевина, али још увек има много заробљених који чекају да буду спасени.
Ради се пажљиво с малим ручним машинама на уклањању срушених таваница и спасиоци су престали да уклањају рушевине багерима у страху да би могли преживеле нехотично да повреде.
Од осмоспратнице „Рана плаза“ у предграђу Савар, на 30 километара од центра Даке, остало је само приземље пошто се срушила јуче око девет сати. Један министар рекао је да је зграда незаконито изграђена.
„Цела зграда срушила се као палачинка, у року од неколико минута. Већина радника није имала прилику да побегне. Још увек можемо да чујемо слабе вапаје неких заробљени људи (под рушевинама)“, рекао је директор националне ватрогасне службе Ахмед Али.