Седница влада Србије и Македоније

PalataSrbijaT
Заједничка седница влада Србије и Македоније биће одржана у Палати „Србија“. Пре седнице, предвиђено је низ билатералних састанака.Палати „Србија“ биће одржана заједничка седница влада Србије и Македоније, најављено је из Канцеларије за односе са медијима Владе Србије. Пре седнице, предвиђено је низ билатералних састанака.Како је најављено, планиран је билатерални састанак премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића са министарком унутрашњих послова Македоније Горданом Јанкулоска који ће потписати протокол између МУП-а Србије и МУП-а Македоније о сарадњи током туристичке сезоне 2013. године.
Министри спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, енергетике, као и природних ресурса и просторног планирања Расим Љајић, Зорана Михајловић и Милан Бачевић разговараће са замеником председника Владе Македоније задуженим за економска питања Владимиром Пешевским, министром за информатичко друштво и администрацију Ивом Ивановским и замеником министра за животну средину и просторно планирање Стевом Темелковским.
Потпредседник српске владе и министар рада Јован Кркобабић састаће се са македонским колегом Димом Спасовим, а министар финасија и привреде Млађан Динкић са својим колегом Зораном Ставреским, који је уједно и заменик председника македонске владе.
Министарка здравља Славице Ђукић-Дејановић разговараће са министром здравља Македоније Николом Тодоровим, а биће одржан и састанак министра пољопривреде Србије и Македоније Горана Кнежевића и Љупча Димовског.
Такође, Ђукић Дејановић и Тодоров потписаће меморандум о сарадњи у области здравства и медицинске науке, најављено је из владине Канцеларије за сарадњу са медијима.