Janko, Novak i Jelena

143172287551a9182b126c9301062846_size3
Prvi bi na teren trebalo da izađe Janko Tipsarević, koji igra sa Mihailom Južnim treći po redu na terenu broj sedam, posle dva meča u dublovima.
Meč Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova poslednji je na „Filip Šatrijeu“, posle duela Korne – Azarenka, Ženg – Šarapova i Nadal – Fonjini.
Duel Jelene Janković – Samanta Stosur poslednji je na stadionu „Suzan Lenglen“, posle okršaja Per – Nišikori, Bartoli – Skjavone i Davidenko – Gaske.
Srpski predstavnici bili su uspešni, pobede su ostvarili Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Ana Ivanović, dok je Bojana Jovanovski poražena od Svetlane Kuznjecove. Mihail Južni, rival Janka Tipsarevića, do sada je savladao Anduhara i Delbonisa, trenutno je 31. na svetu, a najbolji rezultat na Garosu zabeležio je pre tri sezone, kada je igrao četvrtfinale.
I Južni je završio svoj meč u petak, ali je Tipsarević imao mnogo duži i teži duel sa Verdaskom. Nadajmo se da će Janko uspeti da se oporavi za sedmi međusobni okršaj sa Rusom, skor je 3-3, a ovo će im biti prvi okršaj na šljaci.
Posle pobede koju je ostvario, Rafael Nadal se žalio na raspored na turniru.Đoković će igrati sa Grigorom Dimitrovom, od kojeg je nedavno izgubio u Madridu. Ipak, prethodna dva duela dobio je Novak.
„U Madridu je bio odličan meč, on je zasluženo pobedio, igrao je sjajno. Ali postoji razlika između moje igre tada i sada. Osećam da sam na mnogo višem nivou. Sada možda imam blagu prednost jer mentalno znam kako treba da uđem u meč. Igra se na tri dobijena seta, fizički sam zaista spreman i nadam se da će se isplatiti trud koji sam uložio“, izjavio je Novak.
Dimitrov je prvi put u karijeri došao do treće runde nekog Gren slem turnira, trenutno je 28. na svetu, a ove sezone ima skor 17-11.