Смена и хапшење због убиства у Ратковићу

Dikic-T3
Директор полиције Милорад Вељовић затражио смену команданта Жандармерије Братислава Дикића. Министар полиције Ивица Дачић каже да ће тај захтев прихватити. Припадник краљевачког одреда Жандармерије Александар Крстић ухапшен због сумње да је убио и запалио две особе, јер је једном од њих дуговао 5.000 евра.Полиција је ухапсила Александра Крстића, припадника краљевачког одреда Жандармерије, због сумње да је убио и запалио Срђана Томића и Александра Недељковића.У полицији кажу да је Крстић дуговао новац Недељковићу и да га је позвао да му покаже један аутомобил који је, наводно, намеравао да му да на име дуга. Недељковић је Срђана Томића замолио да пође са њим и да га својим аутомобилом одвезе до Крагујевца.
После сусрета у Крагујевцу, Крстић их је уз претњу оружјем приморао да се одвезу на подручје села Закута код Краљева. Крстић је, седећи на задњем седишту, Томићу и Недељковићу пуцао у главу и тако их убио.
Крстић је после злочина одвезао тела и аутомобил до места Ратковић и запалио их како би прикрио трагове.
Полиција је наставила рад на том случају како би утврдила да ли је још неко евентуално учествовао у злочину.
Иначе, покојни Недељковић је те вечери слао својој супрузи поруке. Међутим, у једном тренутку, порука више није било и супруга је посумњала да се нешто догодило. Пријатељ убијеног Александра Недељковића каже да су преко познаника успели да ступе у контакт и са осумњиченим Крстићем.
„Он је рекао да Сале није био код њега, да су се чули преко поруке око три сата, да је био у лову и да је неки мотор поправљао. Када га је добила Салетова супруга, он је рекао да он није био код њега и да он лаже. Када га је питала шта да ради, он јој је рекао да пријави полицији“, прича пријатељ Александра Недељковића Рајко Рацић.
Полицији је све и пријављено, а Крстић је убрзо и ухапшен. Након хапшења припадника Жандармерије уследио је захтев за смену команданта Жанармерије.
Директор полиције Милорад Вељовић каже да конференција за новинаре на којој је објавио да ће затражити Дикићеву смену једна од најтежих у каријери.
„Ови људи и овај човек који је урадио ово нису представници полиције, ни Жандаремрије, нити могу бити, они су изроди“, рекао је Вељовић.