Ухапшен бивши директор "Колубаре"

Lisice-t4
Полиција привела бившег директора „Колубаре“ Небојшу Ћерана. Ухапшен и Радосав Саватијевић Кене и још петорица бивших функционера „Колубаре“. Сумњиче се за малверзације приликом експропријације земљишта.Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је РТС-у да се приведини сумњиче за злоупотребе приликом експропријације земљишта.
Приведени су и бивши функционери Љубиша Некић, Саша Радановић, Бранко Вуковић, Зоран Живковић и Зоран Марковић.
Осумњичени су да су од 2009. до 2010. године Саватијевићу омогућили стицање противправне имовинске користи од близу 119 милиона динара.
Крајем јануара ове године потпредседник Владе Србије Александар Вучић је објавио да је Радосаву Саватијевићу, званом Кене, на име експропријације куће у Вреоцима у време претходног менаџмента „Колубаре“ исплаћено 1,2 милиона евра, иако објекат није био предвиђен за исељење.
Ћеран је тада рекао да су накнаде за пресељење насеља Вреоци исплаћене по закону. Током 2010. године, како је рекао, исплаћено је више од 350 аванса домаћинствима у Вреоцима и покренута експропријација целог насеља са више од 800 домаћинстава.
Иначе, од краја септембра 2012. године, Ћеран обавља функцију вршиоца дужности директора Градског саобраћајног предузећа Београд.