Вучић: Храбре мере за излазак из кризе

Vucic-sednica
Први пут у савременој политичкој српској историји дешава се да влада призна да је земља у тешкој економској ситуцији и предлаже како да се из кризе изађе, поручио је премијер Александар Вучић у Народној скупштини. Србија има макроекономску стабилност, каже Вучић.
Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Влада за храбре мере које предузима у области економије заслужује добру оцену грађана, какву добија и у свету.
„Први пут у савременој политичкој српској историји дешава се да влада призна да је земља у тешкој економској ситуцији и предлаже како да се из кризе изађе“, рекао је Вучић у Скупштини Србије где је почела расправа о предлогу ребаланса буџета 2014.
Додао је да је одговоран потез власти што у ситуацији кад драматично пада инфлације, курс је стабилан, девизне резерве значајне и пада незапосленост, предлаже мере фискалне стабилизације, које укључују смањење плата у јавном сектору и пензија.
Вучић је рекао да нису у праву они који тврде да Србија нема макроекономску стабилност, да су, напротив, девизне резерве готово 11 милијарди, а да истовремено имамо пад инфлације, те да незапосленост такође опада.
Како је истакао, непопуларне мере које Влада прелаже су изнуђене неоговорним понашањем претходне власти, пре свега због неоправданог повећања пензија 2008. и 2009. године.
Вучић је рекао да актуелна влада, за разлику од претходних, не штити „тајкуне“ од наплате пореза.
Вучића је у Скупштину дошао након што је почела расправа о предлогу ребаланс буџета, а посланици владајућих странака су устали из скупштинских клупа и поздравили га бурним аплаузом.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com